Motocicleta a fost, dintotdeauna, un mijloc de transport care a reușit să fascineze foarte mulți oameni grație libertății pe care o oferă combinată cu adrenalina pură care le curge prin vene celor pasionați care se încumetă să o încalece și să gonească la drum.

Cu toate acestea, motocicleta este atracția principală a unui domeniu prea puțin cunoscut și, din păcate, destul de minimalizat comparativ cu altele. În acest articol vă vom prezenta un top zece al curiozităților despre motociclete.

1.Kawasaki, compania japoneză care produce unele dintre cele mai bune motociclete din lume, construiește și nave spațiale!

2. Motocicletele sport sunt echipate cu anvelope care nu conțin nici măcar un singur procent de cauciuc natural.

3. Mai bine de 50% dintre accidentele de motocicletă au drept motiv principal anticiparea greșită a unghiului curbei care urmează. Iar peste 60% dintre aceste accidente au loc în timpul nopții.

4. Un studiu recent arată că inginerii care conduc motociclete sunt, surprinzător, cel mai des implicați în accidente de motociclete, în comparație cu intelectualii care sunt pasionați de bolizii pe două roți. Cei din urmă au cea mai mică rată de accidente de acest gen.

5. Motocicleta Jinlong (producție China) a stabilit, în luna mai a anului 2002 un record incredibil. A atins cea mai mare altitudine: 6115 metri pe celebrul Munte Everest.

6. Celebrul colonel britanic supranumit ”Lawrence al Arabiei” a murit  în timp ce ”călărea” o motocicletă britanică Brough Superior. Era al șaptelea exemplar din această marcă pe care T.E. Lawrence le deținea la momentul respectiv, al optulea fiind abia comandat de cel care a suferit rănile foarte grave în timpul accidentului produs în ziua de 19 mai 1935 la vârsta de 46 de ani. A decedat șase zile mai târziu pe patul de spital!

7. În marile orașe din lume, una din cinci motociclete, care nu sunt parcate într-un garaj corespunzător, sunt furate!

8. În data de 10 august 2011, L. Russell “Rusty” Vaughn, care conducea un Harley-Davidson FLHTK Electra-Glide Limited, a intrat în Cartea Recordurilor. Motivul: A reușit să parcurgă cea mai mare distanță pe motocicletă în 24 de ore: 3249 de kilometri. Cele 238 de tururi au fost făcute de Russell Vaughn la Continental Tire Test Track din Texas.

9. Prima cursă de motociclete care a rămas în arhivele istoriei s-a desfășurat pe distanța de o milă (1,6 km), iar învingătorul, Charles Jarrot, a reușit un timp de 2 minute și 8 secunde cu motocicleta lui Fournier.

10. Primele căști destinate motocicliștilor au fost căptușite (dublate) cu plută.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *